Salemans | Appartementencomplexen
22110
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22110,page-child,parent-pageid-21864,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Appartementencomplexen

Uitdaging: de balans vinden tussen de omvang van een appartementencomplex en een elegante inpassing in de omgeving

De ontwikkeling en realisatie van een appartementencomplex draaien om het slaan van bruggen tussen gemeente, projectontwikkelaar en omwonenden. Daarbij is het belangrijk om verder te kijken dan alleen naar locatie. Ook elementen zoals verkeersaantrekkende werking, geluid, funderingstechniek en schaduw zijn belangrijk. Bovendien heeft Salemans oog voor de woonsituatie van omwonenden en houden we aspecten zoals het zicht dat inwoners van het appartementencomplex op achtertuinen hebben in de gaten. Salemans Omgevingsontwikkeling & Bouwbegeleiding brengt al deze facetten in beeld én balans voor alle betrokkenen.

 

Oplossing: heldere communicatie, inzicht in en uitstekende banden met vergunningverleners, denken in oplossingen

1. Weerstand wegnemen en iedereen aan het woord laten: dat is belangrijk. Medewerkers van Salemans gaan op pad en bellen aan bij omwonenden om in een openhartig en persoonlijk gesprek eventuele pijnpunten te signaleren. Ook weten we hoe we zaken zo concreet mogelijk presenteren. We tonen bijvoorbeeld liever een maquette dan een bouwtekening. Zo weet iedereen waar hij aan toe is en dat leidt tot welwillendheid. En dát zorgt voor een vliegende start.

2. Wij weten hoe vergunningverleners redeneren. We hebben in ruim twintig jaar een solide relatie met hen opgebouwd. Daardoor schatten we eventuele obstakels al ver van tevoren in en lossen we die op voordat de vergunningaanvraag überhaupt de deur uitgaat. In onze aanpak staan de juiste toon in de communicatie, toepassing van gepaste terminologie, oog voor synergie tussen alle aspecten en creativiteit centraal. Bovendien werken we met digitale tekeningen en een digitaal archief dat wereldwijd tot onze beschikking staat. Omdat we daardoor niet afhankelijk zijn van papierwerk, kunnen we op ieder moment en overal aanpassingen verwerken. Bovendien sluit deze methode nauw aan op de werkwijze van gemeenten, zodat zij uw plannen vlotter kunnen verwerken.

3. Wederzijds vertrouwen speelt een belangrijke rol. In ruim twintig jaar bouwden we een solide relatie op met gemeenten en aannemers. Zo leiden we uw plannen vakkundig, soepel en op basis van wederzijds vertrouwen door overheidsorganisaties; van het zoeken naar de perfecte locatie tot het regelen van vergunningen en uiteindelijk de realisatie.

4. Door kaders zoals het bestemmingsplan en budget niet te beschouwen als een beperking, maar als een creatief veld om in te bewegen, denken we in kansen. Biedt het bestemmingsplan geen ruimte voor een parkeerplaats? Dan biedt het dak dat misschien wel. Zo geven we gemeenten en provincies de kans om sneller knopen door te hakken en realiseren we steeds opnieuw een samenwerking waarin alle neuzen dezelfde richting uitwijzen: die van oplossingen.